Cursus & Masterclass Storytelling

Je kunt bij ons een cursus én een tweedaagse masterclass Storytelling volgen!

Wat is Storytelling en wat kan je ermee?
Storytelling betekent: verhalend vertellen. Ofwel: zo rijk mogelijk vertellen en hiermee alle zintuigen van de luisteraar prikkelen. Door zo verhalend mogelijk te vertellen, houd je de aandacht van de luisteraar beter vast, waardoor jouw boodschap sterker overkomt. Door je publiek te inspireren en daarmee in actie te brengen, raak je meer verbonden met je publiek én jezelf. Een goed verhaal, dat goed wordt verteld op het juiste moment aan de juiste mensen, kan een ongelofelijk grote impact brengen. Een goed verhaal kan inspireren, moed verschaffen en je op koers houden; je in beweging zetten. Verhalen kunnen waardevolle kennis en diepe inzichten bevatten, maar ze geven deze kostbare lading niet zomaar prijs. Verhalen krijgen pas betekenis als je er zélf betekenis aan geeft.

Tweedaagse Cursus Storytelling
In deze twee dagen ga je aan de slag met Storytelling, lichaamstaal en presentatietechnieken. Je leert over de geschiedenis van Storytelling, leert hoe je een krachtige vertelstructuur opbouwt en krijgt theorie en handvatten om te leren hoe je jouw verhalen ophaalt. Door middel van diverse vragen en werkvormen reflecteer je op momenten uit jouw leven. Dit kunnen liefdevolle, ontroerende en ook intense momenten zijn. Aan het einde van de cursus ben je in staat krachtig, authentiek en vanuit je hart te vertellen en een stevige presentatie neer te zetten.

“Je bent de held van je eigen verhaal.”

 – Joseph Campbell –

Tweedaagse Masterclass Storytelling
Tijdens dit weekend ga je je verdiepen in Storytelling. Enige basiskennis van Storytelling is daardoor wel van belang.
Een goed verhaal omvat een transformatieproces. Een ontwikkeling in bewustzijn. Het raakt ons en zet ons aan het denken. Je zou dus kunnen zeggen: een goed verhaal is als een reis naar jezelf. In deze twee dagen ga je ontdekken wat Storytelling allemaal behelst en leer je het in te zetten als persoonlijk kompas om uit te komen bij persoonlijk leiderschap.
Je zult veel luisteren naar verhalen, vragen beantwoorden en persoonlijke schrijfopdrachten maken (neem daarom een fijne pen en papier mee!) Wil jij de regie over je eigen leven nemen? Dan is deze masterclass voor jou.

“It is not the story itself that is interesting, but where the story takes us”

 – Ben Okri –

De docente: Sanna Langereis – Expressie Expert
Sanna studeerde in 2006 af aan de theaterschool in Utrecht. Ze heeft gewerkt als dramadocent en met haar eigen theatergezelschap als theatermaker en actrice op nationale en internationale podia gestaan. Daarnaast is ze actief op het gebied van presentatietechnieken en sprekerscoaching in het bedrijfsleven. In 2017 is ze, na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven, begonnen zich te verdiepen in Storytelling en de wetenschappelijke en neurologische kant van lichaamstaal. Het is haar missie te laten zien wat de waarde van een goede presentatie is.

“Have the guts to express yourself!”

Info Masterclass:
Data: 22 en 23 april 2023 – inschrijven kan t/m dinsdag 11 april
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Kosten: €130,-

Info Cursus:
Data klas 1: zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 – inschrijven is niet meer mogelijk
Data klas 2: zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 – inschrijven is niet meer mogelijk
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Kosten: €130,-

Meedoen? Meld je aan via het inschrijfformulier en stuur deze op naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol.