Cursus Toneelschrijven

Onze cursus Toneelschrijven richt zich op de basisbeginselen van het schrijven van toneel. De cursus is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar die ervaring heeft met het schrijven van verhalen. Het is een basiscursus, dus ervaring met toneelschrijven is niet nodig. Ervaring met toneelspelen is zeker niet noodzakelijk, maar wél handig! Je hoeft tijdens de cursus niet zelf te spelen.

De focus ligt op het ontdekken van de volgende ‘instrumenten’: welke keuzes maak je voor de verhaallijn? Hoe maak je personages geloofwaardig? Hoe breng je vaart in een tekst? Wat betekent het om ‘speelbaar’ te schrijven? Hoe zorg je ervoor dat een verhaal ook daadwerkelijk een toneeltekst wordt? Tijdens iedere les wordt een duidelijk afgebakend onderwerp behandeld. Je doet korte schrijfopdrachten en krijgt een thuisopdracht mee die in de volgende les besproken wordt. Bekijk het overzicht van de lessen.

Docent Patrick Feijen
Patrick studeerde cultuurfilosofie en film- & opvoeringskunsten aan de Universiteit van Nijmegen en vulde dat later aan met van alles en nog wat, waaronder een opleiding scenarioschrijven voor film & tv. Als theatermaker & dramaturg heeft hij een voorliefde voor visueel theater op de grens van beeld en tekst. Hij werkte met o.a. Vis á Vis, The Lunatics, Odd Enjinears en Waterlanders. Daarnaast schreef hij voor verschillende theatergroepen. Patrick is docent dramaturgie van de opleiding Theatermaker van Huis
van Puck.

Praktische info
Data: dinsdag 14,21,28 januari, 4,11,18, 25 februari en 11, 18 en 25 maart 2025
Inschrijven kan t/m 7 januari
Tijd: 19:30 uur – 22:00 uur
Kosten: €380,-

Meedoen? Meld je aan via het inschrijfformulier en stuur deze op naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol.