Opengestelde Etudes Opleiding Theaterregisseur

In september 2024 starten we met een nieuwe lichting van onze regieopleiding. Kun je niet wachten? Sommige onderdelen van onze regieopleiding zijn los te volgen. Ideaal om alvast voor te proeven!

Etude 1: speelstijlen
In deze etude ga je diverse speelstijlen onderzoeken. Je leert de kenmerken van de speelstijlen kennen en ervaart hun effecten. Je onderzoekt welke zeggingskracht de manieren van spelen hebben en hoe je, als theatermaker, een speelstijl bewust kunt inzetten om een extra laag in je voorstelling aan te brengen.

In de lessen zal een tekstscène het uitgangspunt worden om de verschillende speelstijlen op los te laten. Nadat we de stijlen hebben verkend, maken we een verdieping in de lesstof door de scènes helemaal uit te werken in één speelstijl. Om het maximale effect zichtbaar te maken, worden hierbij ook de andere theatrale middelen (decor, muziek, kostuum, etc.) meegenomen in de uitwerking. Tijdens dit onderzoek naar speelstijlen ga je actief op de vloer aan de slag!

Praktische info Etude 1
Docenten: Kim Sliggers, Patrick Feijen en Edgard Geurink
Lesdagen: donderdag
7-9, 14-9, 21-9, 28-9, 5-10, 12-10, 26-10, 2-11 en zaterdag 4-11
Tijden: 19.30 uur – 22.00 uur


Etude 2: improvisatie
In deze etude werk je aan een scène die begint bij improvisatie. Vanuit een beeld en thema onderzoek je hoe je een improvisatieproces kunt vormgeven. Je leert o.a. hoe je een goede improvisatie-repetitie voorbereidt en wat het verschil is tussen regisseren en improviseren.

In verschillende lessen krijg je concrete handvatten aangereikt om vanuit je idee mooi spelmateriaal te verzamelen. De scènes die je vanuit improvisatie creëert, worden in het montageweekend het basismateriaal voor het leren van verschillende montagestijlen. In deze etude staat nieuwsgierigheid voor het onderzoek voorop!

Praktische info Etude 2
Docenten: Edgard Geurink, Kim Sliggers en Patrick Feijen
Lesdagen: donderdag 9-11, 16-11, 23-11, 30-11, 7-12, 14-12, 21-12, 11-1 en 18-1
Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur

Meedoen? Meld je aan via het inschrijfformulier en stuur deze op naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol.