Opengestelde etudes theateropleiding

In september 2022 gaat onze theateropleiding weer van start. Geen zin om te wachten? Sommige onderdelen van de opleiding zijn los te volgen! Ideaal om alvast voor te proeven!

Etude 1: improvisatie
In deze etude werk je aan een scène die begint bij improvisatie. Vanuit een beeld en thema onderzoek je hoe je een improvisatieproces kunt vormgeven. Je leert o.a. hoe je een goede improvisatie-repetitie voorbereidt en wat het verschil is tussen regisseren en improviseren.

In verschillende lessen krijg je concrete handvatten aangereikt om vanuit je idee mooi spelmateriaal te verzamelen. De scènes die je vanuit improvisatie creëert, worden in het montageweekend het basismateriaal voor het leren van verschillende montagestijlen. In deze etude staat nieuwsgierigheid voor het onderzoek voorop!

Info Etude 1
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Data lessen: donderdag 9, 16, 23, 30 september, 7, 14, 21 oktober en 4 en 11 november
Tijd: 19.30 -22.00 uur
Montageweekend: 13 en 14 november van 10:00 – 16:00 uur


Etude 2: speelstijlen
In deze etude ga je diverse speelstijlen onderzoeken. Je leert de kenmerken van de speelstijlen kennen en ervaart hun effecten. Je onderzoekt welke zeggingskracht de manieren van spelen hebben en hoe je, als theatermaker, een speelstijl bewust kunt inzetten om een extra laag in je voorstelling aan te brengen.

In de lessen zal een tekstscène het uitgangspunt worden om de verschillende speelstijlen op los te laten. Nadat we de stijlen hebben verkend, maken we een verdieping in de lesstof door de scènes helemaal uit te werken in één speelstijl. Om het maximale effect zichtbaar te maken, worden hierbij ook de andere theatrale middelen (decor, muziek, kostuum, etc.) meegenomen in de uitwerking. Tijdens dit onderzoek naar speelstijlen ga je actief op de vloer aan de slag!

Info Etude 2:
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Docenten: Kim Sliggers, Patrick Feijen en Judith Bruynzeels
Data lessen: donderdag 18, 25 november, 2, 9, 16, 23 december, 13 en 20 januari 2022
Tijd: 19.30 -22.00 uur
Presentatie: 22 januari 2022 van 10:00 – 16:00 uur
Kosten: €225


Werkweekend Mime
Bij Mime gaat het niet over “doen alsof”, maar over het “zijn”. Over de analyse van lichaamstaal en hoe je dit theatraal kunt inzetten. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van een fysiek bewustzijn en een persoonlijke stijl.

Voor dit werkweekend hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen, behalve een open mind en heel veel enthousiasme! Wel is het belangrijk om kleding te dragen waarin je je makkelijk kunt bewegen.

Fried Mertens is docent Mime aan onder andere de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de acteursopleiding De Trap. Hij is al meer dan 40 jaar actief als docent, acteur en theatermaker.

Info werkweekend Mime:
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Docent: Fried Mertens
Data: zaterdag 18 en zondag 19 december
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Kosten: €125

Meedoen? Meld je aan via het inschrijfformulier en stuur deze op naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol.

Meer activiteiten