Opleiding Theaterregisseur

Onze deeltijdopleiding ‘Theaterregisseur voor de amateurkunst’ is een driejarige regieopleiding die opleidt tot theaterregisseur. Er wordt grote nadruk gelegd op het ontwikkelen van een eigen, creatieve stijl en een persoonlijke, geëngageerde visie op theater. Tijdens deze opleiding word je als toekomstig theaterregisseur/maker getraind in het coachen van spelers en het maken van verrassende, eigenzinnige theatervoorstellingen.

In het 1e jaar
wordt gewerkt aan het fundament van de regievaardigheden en theaterkennis. Het accent ligt op spelinzicht, inzicht in verschillende coachingsmethoden, regie-toepassingen en basisdramaturgie. Daarnaast wordt er een start gemaakt met het ontwikkelen van een eigen visie.

In het 2e jaar
wordt dieper ingegaan op de reeds aangeleerde competenties. Zo ga je met theatergroepen of spelers van buiten de opleiding aan de slag met korte presentaties.

In het 3e jaar
maak je onder begeleiding van een coachende docent een avondvullende voorstelling met een groep spelers naar keuze. Dit derde jaar is een stagejaar.

Bekijk de studiegids voor een overzicht van het hele programma!

Voor wie?

  • Theaterliefhebbers met regie-ambitie
  • Docenten die (binnen hun lessen) met theater werken
  • Werknemers in de maatschappelijke sector die bijzondere (theater)projecten willen maken met specifieke doelgroepen
  • Iedereen die iets met een groep mensen wil bereiken en hierbij theatertechnieken wil inzetten

 

Diploma
Wanneer je de opleiding met succes afrondt, krijg je een landelijk erkend diploma Theaterregie uitgereikt. Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie & Amateurkunst (LKCA) toetst de theateropleiding aan de landelijke eisen.

Praktische informatie
Wil je met de opleiding starten? Meld je dan aan voor de selectiedag. Dit is, samen met het schrijven van een motivatiebrief, een verplicht onderdeel voor deelname aan de opleiding. Eerst nog even voorproeven? Schrijf je dan in voor één van de open lessen. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding en kun je alvast kennismaken met de docenten.

Lessen vallen op donderdagavond van 19:30 – 22:00 uur
Er zijn 6 werkweekenden per jaar
Houdt rekening met ongeveer 60 uur thuisstudie per lesjaar

Belangrijke data 2022/2025
Open lessen: 20 mei 2022
Selectiedag: 7 juni 2022 en 11 juni 2022
Start nieuwe lichting: september 2022 (onder voorbehoud)
Einde opleiding: juli 2025 (onder voorbehoud)

Kosten
Selectiedag: €50,-
Totale studiekosten: € 5.450,- (inclusief kosten selectiedag )
Termijnbetaling is mogelijk in overleg.

Alumni
Op zoek naar een theatermaker/regisseur? Neem contact op met één van deze alumni.

Wil je je aanmelden voor de selectiedag of meer informatie? Stuur een mail naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl.

 

Bekijk de studieovereenkomst

Meer activiteiten