Pucks Cabarettalent

 

Op 15 mei stonden vier ijzersterke kandidaten in het Posttheater tijdens de finale van Pucks Cabarettalent (voorheen Pucks Talent Cabaret). Eén van hen mag zichzelf sindsdien winnaar van Pucks Cabarettalent 2022 noemen en dat is Evelien Louwers. Gefeliciteerd!

We zijn ontzettend blij dat het festival, ondanks al het corona-gedoe, dit seizoen toch nog kon plaatsvinden. Bedankt iedereen, het was een mooie editie!

Pucks Cabarettalent is het jaarlijks terugkerende cabaretfestival van Huis van Puck. Het festival bestaat uit 4 rondes waarin de deelnemers, naarmate ze een ronde verder komen, steeds meer speelminuten op het podium krijgen.

Rondes

  • Voorronde, 19 november: iedere deelnemer krijgt 5 minuten de tijd de jury te overtuigen van hun talent. Deze ronde is zonder publiek.
  • Kwartfinale, 17 december: 9 deelnemers krijgen  ieder 10 minuten de tijd om hun ontwikkeling aan de jury en het publiek te laten zien.
  • Halve finale, 21 januari: 6 cabaretiers krijgen ieder 15 minuten speeltijd.
  • Finale, 18 februari (ovb): 4 finalisten moeten in 20 minuten aan de jury duidelijk maken waarom zij ‘Pucks aanstormend cabarettalent’ zijn.

    De avonden worden gepresenteerd door onze vaste presentator Jan Gipman en winnaar van Pucks Talent Cabaret 2020: Floris de Vree.


Coaching-traject

Deelnemers die door zijn naar de volgende ronde krijgen een coachingstraject aangeboden door een gerenommeerd cabaretregisseur. Dit jaar zal de coaching gedaan worden door Joeri Tijdink. Naast zijn werk als psychiater in Amsterdam was hij bijna 5 jaar de regisseur van Daniel Arends. Tevens helpt hij Soundos met het opbouwen van haar shows. Het creëren van een theaterpersoonlijkheid, het contact met publiek en de artistieke ontwikkeling zijn belangrijke elementen die naar voren komen in zijn coaching van comedians.

De prijs
De winnaar van Pucks Cabarettalent krijgt de mogelijkheid een avondvullend programma in de theaterzaal van Huis van Puck te spelen. Hij of zij krijgt hierbij hulp aangeboden van een cabaretregisseur.

 

Winnaars Pucks Talent Cabaret

2022 – Evelien Louwers

2020 – Floris de Vree
2019 – Hidde van Gestel
2018 – Frederique Arnold
2017 – Jules Keeris
2016 – De Hersenbrekers
2015 – Blauw Gras Theater
2014 – Twan Janssen
2013 – Raymon Rodenburg
2012 – Pril