Pucks Talent Cabaret

Pucks Talent Cabaret is het jaarlijks terugkerende cabaretfestival van Huis van Puck. Het festival bestaat uit 4 rondes waarin de deelnemers, naarmate ze een ronde verder komen, steeds meer speelminuten op het podium krijgen.

Rondes

  • Voorronde: iedere deelnemer krijgt 10 minuten de tijd de jury te overtuigen van hun talent. Deze ronde is zonder publiek.
  • Eerste ronde: 9 deelnemers krijgen  ieder 10 minuten de tijd om hun ontwikkeling aan de jury en het publiek te laten zien.
  • Halve finale: 6 cabaretiers krijgen ieder 20 minuten speeltijd.
  • Finale: 4 finalisten moeten in 20 minuten aan de jury duidelijk maken waarom zij ‘Pucks aanstormend cabarettalent’ zijn. De finale vindt dit jaar plaats in het Posttheater.

 

De avonden worden gepresenteerd door onze vaste presentator Jan Gipman en winnaar van Pucks Talent Cabaret 2020: Floris de Vree. De jury bestaat dit jaar in elk geval uit Jeroen Pater, Renate Reijnders, Tim van der SluijsKim Goedegebuure,Wilko Terwijn en Annelies Herfst.


Coaching-traject

Deelnemers die door zijn naar de volgende ronde krijgen een coachingstraject aangeboden door een gerenommeerd cabaretregisseur. Dit jaar zal de coaching gedaan worden door Joeri Tijdink. Naast zijn werk als psychiater in Amsterdam was hij bijna 5 jaar de regisseur van Daniel Arends. Tevens helpt hij Soundos met het opbouwen van haar shows. Het creëren van een theaterpersoonlijkheid, het contact met publiek en de artistieke ontwikkeling zijn belangrijke elementen die naar voren komen in zijn coaching van comedians.

De prijs
De winnaar van Pucks Talent Cabaret krijgt de mogelijkheid een avondvullend programma in de theaterzaal van Huis van Puck te spelen. Hij of zij krijgt hierbij hulp aangeboden van een cabaretregisseur. Daarnaast mag de winnaar automatisch door naar de kwartfinale van Let’s Make Comedy!

Data seizoen 2021/2022
De voorronde vond plaats op 20 november. Hier zijn 9 mooie kandidaten uitgekomen.
In verband met de huidige coronamaatregelen wordt Pucks Talent Cabaret verder verplaatst. Meer info hierover volgt nog.

Winnaars Pucks Talent Cabaret
2020 – Floris de Vree
2019 – Hidde van Gestel
2018 – Frederique Arnold
2017 – Jules Keeris
2016 – De Hersenbrekers
2015 – Blauw Gras Theater
2014 – Twan Janssen
2013 – Raymon Rodenburg
2012 – Pril

Meer activiteiten