Pucks Talent Cabaret

Pucks Talent Cabaret is het jaarlijks terugkerende cabaretfestival van Huis van Puck. Het festival bestaat uit 4 rondes waarin de deelnemers, naarmate ze een ronde verder komen, steeds meer speelminuten op het podium krijgen.

Rondes

  • Voorronde: iedere deelnemer krijgt 10 minuten de tijd de jury te overtuigen van hun talent. Deze ronde is zonder publiek.
  • Eerste ronde: 9 deelnemers krijgen  ieder 10 minuten de tijd om hun ontwikkeling aan de jury en het publiek te laten zien.
  • Halve finale: 6 cabaretiers krijgen ieder 20 minuten speeltijd.
  • Finale: 4 finalisten moeten in 20 minuten aan de jury duidelijk maken waarom zij ‘Pucks aanstormend cabarettalent’ zijn.


Coaching-traject

Deelnemers die door zijn naar de volgende ronde krijgen een coachingstraject aangeboden door een gerenommeerd cabaretregisseur. Dit jaar zal de coaching gedaan worden door Joeri Tijdink. Naast zijn werk als psychiater in Amsterdam was hij bijna 5 jaar de regisseur van Daniel Arends. Tevens helpt hij Soundos met het opbouwen van haar shows. Het creëren van een theaterpersoonlijkheid, het contact met publiek en de artistieke ontwikkeling zijn belangrijke elementen die naar voren komen in zijn coaching van comedians.

De prijs
De winnaar van Pucks Talent Cabaret krijgt de mogelijkheid een avondvullend programma in de theaterzaal van Huis van Puck te spelen. Hij of zij krijgt hierbij hulp aangeboden van een cabaretregisseur. Daarnaast mag de winnaar automatisch door naar de kwartfinale van Let’s Make Comedy!

Data seizoen 2021/2022
Voorronde: 20 november
Inschrijven voor deze auditie kan t/m 26 oktober
Eerste ronde: 18 december
Halve finale: 22 januari
Finale: 19 februari
Coachingsdagen: 11 december, 8 januari en 12 februari van 10:00 – 16:00 uur.

De coaching is voor degenen die door zijn naar de volgende ronde. Houd dus ook deze dagen vrij, als je zo veel mogelijk uit je deelname wilt halen!

Winnaars Pucks Talent Cabaret

2020 – Floris de Vree
2019 – Hidde van Gestel
2018 – Frederique Arnold
2017 – Jules Keeris
2016 – De Hersenbrekers
2015 – Blauw Gras Theater
2014 – Twan Janssen
2013 – Raymon Rodenburg
2012 – Pril

 

Ken je onze cursus Cabaretier in 5 weken al? In deze cursus word je klaargestoomd voor deelname aan een Open Podium of cabaretfestival; een perfecte voorbereiding op je auditie dus!

Meer activiteiten