Workshop Fictie schrijven vanuit een autobiografische basis 

Huis van Puck meets Theatergroep ECHO!

In de workshop ‘Fictie schrijven vanuit een autobiografische basis’ onderzoek je alledaagse situaties en triviale gebeurtenissen en kijk je hoe je die met fictionele elementen kunt verrijken. Je gebruikt daarvoor de grootste kracht die de mens heeft: verbeeldingskracht!

Het afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest. De coronacrisis, de lockdown, de beperkende maatregelen; het heeft ons allemaal behoorlijk geraakt. Deze workshop geeft je een uitgelezen kans om daar, door middel van je eigen verbeeldingskracht, een eigen draai aan te geven! Hoe verhouden we ons tot elkaar? Hoe plaatsen we onszelf in een veranderende wereld, zonder de mogelijkheid tot fysiek contact met anderen? En hoe verplaatsen we ons in die wereld? Misschien wel in opblaasbare hamsterballen?

De workshop begint met een aantal schrijfoefeningen naar aanleiding van de theatertekst ECHO van theatergroep ECHO, geschreven door de docent van deze workshop: Koen Frijns, aka Frino . De voorstelling vertelt het autobiografische verhaal van actrice Anna Schoen, over het opgroeien zonder moeder, doorspekt met allerlei bizarre fictieve elementen.

De workshop bevat de volgende onderdelen:
  Aan de hand van voorbeelden uit de tekst ECHO wordt het materiaal, het schrijfproces en de deelopdrachten besproken.
Via deelopdrachten schrijf je uiteindelijk een korte tekst.
– Je gaat je tekst voordragen. Reflectie en zichtbaarheid zijn hier belangrijke pijlers. Hoe gebruik je het lichaam, de stem en de tekst om een verhaal te delen met je publiek?

Schrijfervaring is niet vereist, wel heel veel zin om je te laten onderdompelen in een vreemde fictieve wereld!

Belangrijke info:
Datum workshop 2: zondag 22 mei – inschrijven kan t/m dinsdag 10 mei
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Kosten: €45

Meedoen? Meld je aan via het inschrijfformulier en stuur deze op naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol.

Meer activiteiten