Groot onderhoud en upgrade kazernegebouw

Ons mooie gebouw, de voormalige Menno van Coehoorn kazerne, die wij tevens delen met de artiestenopleidingen van RijnIJssel, zal dit seizoen flink worden opgeknapt! Alle ruimtes zijn non-stop zeer intensief in gebruik en dat begint zo zijn slijtageverschijnselen te vertonen. Na goed overleg met RijnIJssel is een mooi onderhouds- en verbouwingsplan opgesteld dat ervoor gaat zorgen dat het gebouw voor de komende jaren weer gemoderniseerd en volledig up-to-date is. Naast het noodzakelijke grote onderhoud, zullen er ook flink wat verbeteringen worden doorgevoerd. Deze zijn o.a. nodig om de kwaliteit, veiligheid en atmosfeer in het gebouw te optimaliseren. Ook zal de inrichting nog meer ‘coronaproof’ worden.

De verbouwing start op woensdag 12 januari en zal tot in elk geval april lopen. Hieronder een overzicht van het verbouwingsschema:

 • Januari: ruimte 0.08, 0.11 en het café
 • Eind januari/februari: ruimte 1.09, 1.10, 1.11 en 1.12
 • Eind februari/begin maart: theaterzaal
 • Maart: ruimte 1.02 en 1.03
 • April: ruimte 0.06

 

Dit is wat er in grote lijnen gaat gebeuren:

 • Er komt een geheel nieuw luchtbehandelinssysteem. Het huidige systeem wordt vervangen, aangezien deze momenteel capaciteit tekort komt (zeker bij warm weer en grote groepen.)
 • De akoestiek in de gangen wordt verbeterd. Er komen voorzieningen om de galm aanzienlijk te dempen.
 • In de ruimtes 0.11 (begane grond) en 1.03 (eerste etage) komen nu óók zwevende dansvloeren!
 • Ruimte 0.06 levert een klein stukje in, maar met een goed doel: er wordt ruimte gemaakt voor een gang naar de kleedkamer van de theaterzaal, zodat niemand door 0.06 hoeft te lopen om bij de kleedkamer te komen. Ook wordt het geluid van de luchtbehandeling uit de theaterzaal in 0.06 gereduceerd.
 • Het café en de entreehal worden helemaal gerestyled en krijgen een modernere inrichting. Ook de keuken van het café wordt verbouwd.
 • Het gebouw wordt opnieuw geschilderd.
 • De parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw wordt afgesloten met een slagboom. Parkeren is dan slechts mogelijk met toegangscode of pas. Bezoekers van ons gebouw kunnen hun auto parkeren aan de zijkant (bij het MFC.) Voor fietsers en voetgangers is de parkeerplaats nog wel vrij toegankelijk. Dit gebeurt op verzoek van de politie, gemeente Arnhem en omwonenden, in verband met de grote overlast die ‘auto-hangjongeren’ hier dagelijks bezorgen.

 

Huurders van een bepaalde ruimte worden tijdig geïnformeerd over de exacte data als een ruimte niet te gebruiken is. In de meeste gevallen zal een alternatief worden aangeboden. Wij zullen er alles aan doen dit tot een absoluut minimum te beperken. Met de aannemers zullen goede afspraken worden gemaakt, zodat we alle gebruikers ruim op tijd kunnen doorgeven wanneer er werkzaamheden zullen plaatsvinden. Uiteindelijk zal het de kwaliteit en de sfeer van het gebouw aanzienlijk verbeteren, wat iedereen ten goede komt. Alvast bedankt voor jullie begrip!

Nog vragen? Neem contact op via info@huisvanpuck.nl!

 

              

Vraag & aanbod

Alle berichten →

Studententheatergroep zoekt regisseur(s)!

Studenten Theatervereniging NEST is voor het komende academisch jaar op zoek naar nieuwe regisseurs voor twee van onze theatergroepen, en zouden...

Meer lezen →

Regisseer jij onze volgende Pijnlijke Melodie?

Ben jij theatermaker en wil jij in jouw gemeente een theaterproductie maken met ouderen over de ouderenzorg? Zo ja, dan nodigt...

Meer lezen →

Kleinkoor Vocare zoekt een alt

We zijn een koor voor gevorderde amateurzangers en zingen uitdagende, mooie klassieke en moderne koorwerken. Heb jij zin om één van...

Meer lezen →

Gezellige mensen gezocht om mee te jammen

Ik zoek mensen die het leuk vinden om zo nu en dan muziek te maken. Ik ben een 44 jarige zangeres....

Meer lezen →

Bestuursleden gezocht!

We hebben een nog plekje vrij in ons bestuur. Het bestuur dat om de acht weken bij elkaar komt en het...

Meer lezen →

Saxofonist gezocht

Dj is opzoek naar saxofonist, of een keyboard player, om samen opgetreden combinemusic.com@gmail.com

Meer lezen →

Open Training

Als je acteren leuk lijkt, en tekst leren niet zo leuk, dan is dit iets voor jou. Maak kennis met Theatersport...

Meer lezen →

Spelers gezocht

Voor mijn opleiding theatermaker ga ik een minivoorstelling maken. Het wordt een combi van een bestaand stuk en eigen inbreng. Leeftijd...

Meer lezen →

Gezocht: verhalen, vrijwilligers en decorbouwers

Wat betekent je thuisvoelen voor jou? Welke plek inspireert je en welke plek juist niet? Tijdens deze theatrale ervaring gaan we...

Meer lezen →

Zelf een bericht achterlaten?

Bericht plaatsen

Op zoek naar een regisseur/muzikant/theatergroep/spelers/kostuums of iets heel anders dat betrekking heeft tot podiumkunsten? Laat hier een oproep achter!

Gelieve de verplichte velden in te vullen.