Psychiater zoekt ‘coassistenten’ (amateurspelers 15-30 jaar voor bijdrage aan voorstelling in Stadstheater Arnhem)

Begin 2020 toert OPERA2DAY langs de Nederlandse schouwburgen met de nieuwe productie Opera Melancholica, i.s.m. het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. Het thema van de voorstelling is melancholie, een oude benaming voor depressieverschijnselen. De voorstelling start met een gesproken en deels geïmproviseerde introductie, waarin een acteur in de rol van psychiater het publiek welkom heet ‘in het theater van de psyche’. Hij vertelt over zijn werk en laat het publiek uiteindelijk ook één van zijn patiënten zien: Roderick Usher. De voorstelling gaat dan over in de uitvoering van de opera The Fall of the House of Usher (van componist Philip Glass naar het gelijknamige verhaal van Edgar Allen Poe), waarin de psychische problematiek van hoofdpersoon Roderick Usher centraal staat.

Psychiater zoekt ‘co-assistenten’
Voorafgaand aan de voorstelling is er al van alles te beleven. De foyer verandert in de ontvangsthal van een psychiatrisch onderzoeksinstituut. Een aantal bezoekers krijgt daar een consult (lees: wordt geïnterviewd) door co-assistenten van de psychiater. De data die zij in de consulten verzamelen, verwerkt de acteur direct in de voorstelling van die avond. Het verhaal van de psychiater is dus, met dank aan zijn co-assistenten, elke keer een beetje anders.
In de zaal wordt vanaf een half uur voor aanvang al live muziek gespeeld, en twee co-assistenten dragen tussendoor op het podium teksten voor over melancholie.
Daarnaast hebben de co-assistenten ook na afloop van de voorstelling nog een belangrijke taak: zij delen kaarten uit aan het vertrekkende publiek met daarop een wijsheid die de psychiater hen mee naar huis wil geven.
OPERA2DAY is op zoek naar vijftien amateuracteurs en – actrices (15-30 jaar) die op woensdag 11 maart in Stadstheater Arnhem de rol van co-assistent willen vervullen.
Tijdens de voorstelling zit je in de zaal zodat je de psychiater aan het werk kunt zien. Je krijgt hiervoor een vrijkaartje.

Hoe lang moet ik daarvoor studeren?
In tegenstelling tot andere opleidingen hoef je bij ons niet eerst jarenlang te studeren om coschappen te mogen lopen. Je krijgt van te voren filmpjes toegestuurd met uitleg over de voorstelling, zodat je je kunt voorbereiden. Op de voorstellingsdag word je 2,5 uur voor aanvang in het theater verwacht voor een opleiding door de ‘psychiater’. That’s it!
Een geschikte coassistent beschikt natuurlijk wel over de volgende kwaliteiten:
– Je bent niet bang om in je rol op mensen af te stappen en een gesprekje met hen aan te knopen
– Je neemt een bestaande vragenlijst met de bezoekers door, maar je kunt ook een beetje improviseren in het gesprek
– Je bereidt je goed voor door de toegestuurde filmpjes te bekijken
– Je bent aanwezig van 17:45 tot (uiterlijk) 22:45.

Hoe kan ik me aanmelden?
Vul het aanmeldformulier in: bit.ly/coassistenten
Onze opleiding heeft geen numerus fixus, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt! Je ontvangt z.s.m. bericht of er nog plek is.
Als je na een week nog niets hebt ontvangen, controleer dan even je spamfolder!
NB: val je net buiten de doelgroep, maar wil je wel graag meedoen? Oudere studenten tot 40 jaar nodigen we uit om tóch het aanmeldformulier in te vullen. We plaatsen je dan op een reservelijst en bieden je de stageplaats later wellicht alsnog aan.

Meer informatie?
Neem contact op met projectleider Mieke van der Ven: meedoen@opera2day.nl of 06-23365583.

Meer vraag & aanbod

Alle berichten →

Op zoek naar muziek met een twist?

Dr. Red is op zoek naar een project waar instrumentale muziek met een twist voor nodig is. Ik denk aan theatergroepen,...

Meer lezen →

Dansers Gezocht voor groot project in Arnhem.

Dansers/bewegers gezocht voor Nacht van de Eusebius

Meer lezen →

Toneelgroep Los Zand zoekt speler

Het toneelstuk HALFBROERS gaat over het wel en wee van een familie rondom twee halfbroers. Een van de familieleden is een...

Meer lezen →

Tatum zoekt soul gitarist

Hoi ik ben Tatum, 19 jaar oud. Ik ben opzoek naar een soul gitarist die met mij mooie soulnummers wilt spelen...

Meer lezen →

Zing je graag en heb je een goede vaste stem?

‘De toekomst van een verleden’ is een koor- en herdenkingsproject over vrede, vrijheid en verzoening. Het wordt uitgevoerd op 8, 9...

Meer lezen →

Theatergroep Spaanse Peper zoekt spelers en of bewegers (v)

Voor de nieuwe locatievoorstelling `De Deelneemsters’ (werktitel) gespeeld in juni 2020. Repetities starten in januari 2020. In een prachtige boeren kapschuur...

Meer lezen →

Zelf een bericht achterlaten?

Bericht plaatsen

Op zoek naar een regisseur/muzikant/theatergroep/spelers/kostuums of iets heel anders dat betrekking heeft tot podiumkunsten? Laat hier een oproep achter!

Vul alstublieft de verplichte velden in.