Cursus Theatertechniek

Wil jij extra sfeer en dimensie meegeven aan een voorstelling? Werelden creëren met licht- en geluidseffecten? In deze cursus leer je in vier dagen de basis van de theatertechniek. De cursus bestaat uit drie lesdagen en één praktijkdag. Iedere lesdag gaat van start met een theoretische introductie, gevolgd door een informatief praktijkgedeelte. De cursus wordt afgesloten met een praktijkdag, waarop de technische opbouw van een voorstelling van begin tot eind doorlopen wordt.

Inhoud
Wat voor soorten spots zijn er in het theater? Hoe worden deze veilig opgehangen en aangesloten en wat zijn al hun mogelijkheden? Tijdens de lesdagen ga je dieper in op de werking en eigenschappen van licht en kleur en leer je hoe je tot een werkbaar lichtplan komt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de werking van een geluidssysteem, het gebruik van verschillende microfoons, wanneer je monitoren inzet en hoe dit alles wordt aangesloten op de geluidstafel.

Vragen die aan bod komen zijn o.a.:
-W
at zijn de basislichtrichtingen?
-Hoe bouw je een lichttoneelbeeld op?
-Hoe licht je een decor uit en hoe communiceer je naar de technicus achter de spots?
-Wat is rondzingen en hoe los je dat op?
-Wat zijn goede posities voor microfoons?
-Moet je wel of niet wakker liggen van kamfiltereffecten in je geluid?

Tijdens de praktijkdag bouw je, aan de hand van een technisch fiche, de techniek van een voorstelling op van begin tot einde.

Docent Patrick Feijen
Patrick Feijen kent de theaterwereld door en door en heeft er zowel voor als achter de schermen gestaan. Hij is jarenlang hoofdtechnicus bij Generale Oost geweest en werkt momenteel vooral als docent, scriptschrijver en dramaturg.

Info:
Data: zaterdag en zondag 7, 13, 21 mei en 3 juni 2023
Inschrijven kan t/m dinsdag 18 april
Tijden: 11:00 – 17:00 uur
Kosten: €265,-

Meedoen? Meld je aan via het inschrijfformulier en stuur deze op naar Nina Klinkhamer, Educatie: nina.klinkhamer@huisvanpuck.nl Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol.